25. maj, 2017

Teaterapa redan i unga år

Foto: Bengt Erkers

Strumpebandshållare och mammas skor.

Jag debuterade på scen som 4-åring. Det var dock inte i Björborevyn utan i något annat sammanhang i revylokalen. Jag skulle sjunga ”Läs inte brevet jag skrev dig” som Siw Malmqvist framfört. Kan det vara P-O som lärt mig den 😊? Nåväl, jag var så himla blyg så att jag bad publiken att backa något innan jag vågade sjunga.

En annan låt som jag brukade framföra var ”Faderittan”. Den går ungefär så är ”Faderittan satt på taket, Faderittan ramla ner, Faderittan slog ihjäl sig, Faderittan finns ej mer”. Trodde att det var en lokal ”barnvisa”, men nu när jag googlar så ser jag att det är en text av Ernst Rolf och den ingick i hans Jubileumsrevy 1928. Carl Gustaf Lindstedt sjöng den i filmen ”Fly mig en greve” 1959, vilket kanske förklarar varför jag sjöng den några år senare.

För en tid sedan fick jag en inspelning som Per-Olof hittat på gamla rullband (ni förstår hur oerhört gammal jag är!). Det är Eva 4 år som sjunger till ackompanjemang av min kusin Bror-Erik. Jag börjar sjunga i en tonart och när jag inte klarar av höjden längre så oktaverar jag. Det är skickligt av en 4-åring! Det är 55 år sedan!!! P-O räddade rullbandet till ett kassettband, som var den tidens modernitet. Nu bör jag så klart föra över det till digitalt forum för tänk om bandet trasslar! Vem minns inte när man försökte släta ut trasslande kassettband och sedan rullade in dem med en blyertspenna!

Senaste kommentaren

19.07 | 15:48

Men hallå ! Där var vi i dag !!

11.01 | 19:12

Tack! Vi var så laddade på att äntligen få sätta igång!

11.01 | 19:01

Tycker verkligen synd om Er och självklart oss som inte får möjlighet att se Revyn. Vet att ni verkligen laddat inför dessa föreställningar. Jäkla covid!!!! Många kramar till Er

02.11 | 15:25

Jag har snöat in på luffarvantar nu. De går snabbt att sticka och om det är kallt så kan man ha handskar under.

Dela den här sidan