3. jul, 2017

Åddisjon

Hur skulle vi göra? Kickan & P-O slutar i revyn......

Kommer det att gå att ersätta dem?

Nej, det går INTE att ersätta två revyinventarier! De är unika och kan inte kopieras!

Däremot måste vi fylla tomrummet och hur gör man det?

Vi enades om att ha Björborevyns allra första (och sista?) audition för att se om det fanns några som ville och kunde ta plats.

Om jag minns rätt så kom det lite drygt 10 personer. Några var för unga och någon t o m för gammal (vi skulle ju förnya och föryngra)!

De som kom fick sjunga en valfri trudelutt a capella och spela en kort sketch som vi skickat ut i förväg.

Richard Linderholm blev den ende kille som höll måttet. Han var solklar direkt! Vi handplockade dessutom Pontus Norman som inte ens kom till audition.

De tjejer som vi valde var Mockfjärdsbördiga Anna Dalfors och Gagnefskullan Therese Wall. Vi plockade dessutom med Flodafödda Anna-Lena Larsson (numera Kjellander).

Det är många som vill stå på en scen men väldigt få förstår vad det egentligen innebär och vad som krävs. Det räcker absolut INTE att bara kunna sjunga bra. Du ska kunna agera samtidigt och vara beredd på att inte vara snygg hela tiden, inte vara rädd för att dra på dig peruk efter peruk, hattar och andra attiraljer för att i nästa stund försöka få ordning på frisyren.

Minst lika viktigt är den sociala förmågan. Att vi har kul i gänget är enormt viktigt! Både under repetitionstiden, som kan vara både lång och krävande men också under speltiden.

När vi drog igång revyarbetet för 2007 hade vi också en helt ny sättning i orkesterdiket. Gla'packet under ledning av Putte Ström blev ny revyorkester. I orkestern ingick dessutom Bengt Wallin, Bertil Ferneborg och numera avlidne Kenneth Windahl.

Av orkestern är det halva gänget kvar. Kenneth ersattes av Örjan Pettersson och lite senare Putte av Jens Larsson.

Ytterligare en förändring genomfördes. Eva & Peter Östling, Ljus, Ljud & Musik tog över i kontrollrummet för ljus och ljud. Vilket lyft! Nu slapp vi äntligen handhållna mikrofoner som styrde mycket av hur vi kunde agera.

Av de som kom nya efter audition är det bara Therese Wall som är kvar. Anna-Lena slipper nu de långa resorna och spelar numera på hemmaplan i Borlängerevyn.

Ja, det var massor som hände i skarven mellan gammalt och nytt.Det har hänt saker i gänget även efter 2007, men det får bli andra inlägg!

 

 

Senaste kommentaren

19.07 | 15:48

Men hallå ! Där var vi i dag !!

11.01 | 19:12

Tack! Vi var så laddade på att äntligen få sätta igång!

11.01 | 19:01

Tycker verkligen synd om Er och självklart oss som inte får möjlighet att se Revyn. Vet att ni verkligen laddat inför dessa föreställningar. Jäkla covid!!!! Många kramar till Er

02.11 | 15:25

Jag har snöat in på luffarvantar nu. De går snabbt att sticka och om det är kallt så kan man ha handskar under.

Dela den här sidan