2. sep, 2017

Idag blir det Leksand med omnejd

Idag är det "Kulturkalaset" i Leksand. Ett digert program med massor av programpunkter vi är sugna på att besöka.

En av de viktigaste punkterna idag är förstås att min far ska visa sina fina fäbodböcker. Efter ett oändligt antal timmar och med stor kärlek har han förevigat fäbodar i både Gagnef och Leksand. Det har blivit till en serie böcker. Leksands bibliotek har köpt in ett antal böcker så det går att se dem/låna dem där. Föredömligt av Leksands kommun att förstå värdet av detta!

 

FÖRELÄSNINGAR

Leksands fäbodar

Bengt Erkers visar bildspel med nytagna foton på fäbodar kring Leksand. Även böcker till försäljning.
Plats: Kulturhuset kl.16-17

Men innan dess så har vi lite olika hemliga uppdrag vi ska ut på...... Kanske kan berätta om det senare......

Nu ska vi göra oss iordning för dagen. Packa olika sorters skor och kläder samt räkna ut hur vi logistiskt ska få till allt.

På bilden ser ni bryggan längst ut på piren i Fornby. Bilden har några år på nacken. Idag ståtar där en byggnad, Faktoriet, som är en replika av den gamla byggnaden som fanns tidigare. Ett faktori tog bl a emot varor och resenärer som kom med båt till Fornby. Vi har bara sett skelettet av den nya byggnaden så det ska bli spännande att se hur långt de kommit. Många pesoner ligger bakom detta projekt, men den absolut viktigaste personen som ligger bakom detta är Kjell Leander.

Kanske avslutar vi med konsert i Leksands Kyrka ikväll. Tomas Andersson Wij. Idag önskar jag att det gick två timmar per timme - om ni förstår vad jag menar. Så mycket jag vill göra!!!!!!

 

 

Senaste kommentaren

19.07 | 15:48

Men hallå ! Där var vi i dag !!

11.01 | 19:12

Tack! Vi var så laddade på att äntligen få sätta igång!

11.01 | 19:01

Tycker verkligen synd om Er och självklart oss som inte får möjlighet att se Revyn. Vet att ni verkligen laddat inför dessa föreställningar. Jäkla covid!!!! Många kramar till Er

02.11 | 15:25

Jag har snöat in på luffarvantar nu. De går snabbt att sticka och om det är kallt så kan man ha handskar under.

Dela den här sidan