30. sep, 2017

Min Ribba

Foto: Bengt Erkers

Igår nåddes vi av dödsbudet. Magdalena Ribbing avliden i en fallolycka!

På bilden kan ni se min tolkning av henne, Magdalena Ribba, i sketchen där vi staplade floskler och sanningar om invandrare, älvdalingar, skåningar m m......

Jag har också spelat henne i en sketch om kungligt besök i Älvdalen. Kungen var inbjuden för att lära sig om prinsessan Sofias hembygd och Ribba var där för att se till att det följde vett & etikett. Det var ju inte så lätt när älvdalingarna ville diskutera avgaser och kommunalrådet förgäves försökte få dem att avstå från ämnet! Men Ribba löste det hela genom att idogt förespråka "flatulens" istället för gaser.

Ribba föddes dock i en sketch där hon tillsammans med en galen programledare i TV, spelad av Anders Slabben Sandström, fick honom att brista ut i "PIP", "Sch" och "Ap, ap, ap" när hon sa vissa ords som tryggade igång hans fobier. För övrigt en av de svåraste sketcher jag någonsin försökt lära mig. När man endast har stickord som pip, ap och sch......... Ja, men roligt hade vi!

Nu är hon borta och jag är så ledsen! Hon behövdes i det här samhället! Ingen kunde som hon förklara hur det skulle vara utan att för den skull pekpinna!

Må hon vila i frid!

Senaste kommentaren

19.07 | 15:48

Men hallå ! Där var vi i dag !!

11.01 | 19:12

Tack! Vi var så laddade på att äntligen få sätta igång!

11.01 | 19:01

Tycker verkligen synd om Er och självklart oss som inte får möjlighet att se Revyn. Vet att ni verkligen laddat inför dessa föreställningar. Jäkla covid!!!! Många kramar till Er

02.11 | 15:25

Jag har snöat in på luffarvantar nu. De går snabbt att sticka och om det är kallt så kan man ha handskar under.

Dela den här sidan