26. okt, 2017

Revygänget på Hönan-tiden

Revygänget ställer upp på det mesta!

På den är bilden är det Hans HP Persson, Putte Ström, Bertil Ferneborg, Christer Krille Gärds och Kenneth Windahl som rockar loss i Hönan. Tror att jag anar Mats Lissjanis på fiol i bakgrunden.

Bilden är tagen på The Dead Hen, vår alldeles egna pub! Skulle kunna skriva spaltkilometer om alla aktiviteter vi hade där.

Det var när vi bodde i Fornby/Siljansnäs som vi hade en lokal vi ville använda till något roligt. Sagt och gjort. Vi bjöd in byborna och dåvarande revygänget till en fest. Man kan väl lugnt säga att det blev lyckat! Så lyckat så att det växte fram en publokal. Byborna döpte den till The Dead Hen men den kallades oftast bara för Hönan.

Där hade vi allehanda aktiviteter. Pubkvällar, caféer, spa-kvällar, bibliotek, hembygdsföreninens gökotta, loppis, hantverksdagar, storbild från fotbolls- och hockeymatcher, midsommarfika, föreläsningar, filmpremiär, storbild från två kungliga bröllop, 50-årskalas, 60-årskalas, bröllopsnattklubb, irländska folkmusikkvällar, trubadurer och spelemän .......... Många gånger var det så trångt att vi fick öppna fönstren och folk stod och tittade in genom dem. Ja det var en himla rolig tid!

All vinst som vi gjorde skickade vi till Malawi som matpaket till svältande barn! 

Det var en otroligt härlig tid! Saknar sorlet och (faktiskt) lukten av öl!

Härliga minnen!

 

Kommentarer

26.10.2017 15:51

Hans-Erik

Revygänget startade nåt som kom att bli en viktig "institution" i den Fornbytrakten. Så en revy kan skapa och sprida glädje och liv i många olika former.

Senaste kommentaren

19.07 | 15:48

Men hallå ! Där var vi i dag !!

11.01 | 19:12

Tack! Vi var så laddade på att äntligen få sätta igång!

11.01 | 19:01

Tycker verkligen synd om Er och självklart oss som inte får möjlighet att se Revyn. Vet att ni verkligen laddat inför dessa föreställningar. Jäkla covid!!!! Många kramar till Er

02.11 | 15:25

Jag har snöat in på luffarvantar nu. De går snabbt att sticka och om det är kallt så kan man ha handskar under.

Dela den här sidan