22. nov, 2017

Det var en gång 2016

Revyn hette "Stjärnsmällar"

Nu är det snart två år sedan.

Aldrig har jag fått sådan uppmärksamhet för texter som det här året!

Den ena texten var en ny vers till Karl Gerhards "Trojanska Hästen". Jag skrev om nutidens trojanska häst och jag minns att recensenten började fotografera ivrigare än någonsin. Det blev stora rubriker och vi var faktiskt glada att vi har larm på huset. Det kom en del kommentarer i revyns Facebook-flöde som inte var så positiva. De ansåg att man inte ska ta ställning och att revy bara ska vara rosenrött och glatt. De har inte sin revyhistoria klart för sig. Revy ska, enligt min åsikt, roa OCH oroa! Det gjorde inte minst Sveriges största revymakare Karl Gerhard. 

MEN OJ så mycket kärleksfull uppmärksamhet vi fick! 95% av alla som hörde av sig tyckte att det var rätt och riktigt att situationen skulle tas upp. Det kom mail och kommentarer från både kända och okända. T o m blommor, via blomsterbud, för att vi vågade ta upp ämnet!

Den andra texten som fick uppmärksamhet var förstås "Mörka vatten". Texten om långtradarchauffören som chansade med sin 62 ton tunga lastbil och körde sönder Flottbron i Kyrkbyn Gagnef (som har 4 ton begränsning). Han skyllde på sin GPS! Mats Lissjanis sjöng så håret krullade sig på kroppen. Melodin var Bridge over troubled water och han gick direkt till final i Revy-SM, utan att behöva kvala via semifinal och tog till slut hem guldet i klassen Lokalt nummer!

Jag har alltså ett SM-GULD!!!! Hur coolt är inte det!?

Detta uppmärksammades dock nästan inte alls av media. I förbigående nämnde man att Revy-SM hade varit i Borlänge och att "bland annat tog Björborevyn hem ett guld"....... 

En annan text, som kanske inte fick lika stor uppmärksamhet var Magdalena Ribba's förtvivlade försök att få älvdalingarna att prata om flatulens istället för gaser när Kungen kom på besök för att lära känna Prinsessan Sofias hembygd. Ribba tyckte inte heller att det var så lämpligt att Sofia kommer byn Kåtilla, inte heller Klitten var så bra. Man enades om att det fick bli Evertsberg, den byn är inte så sexig...... Ja, man kan lugnt konstatera att det är olika "nivå" på skämten i en revy.

Låt det få vara så!

 

 

Senaste kommentaren

19.07 | 15:48

Men hallå ! Där var vi i dag !!

11.01 | 19:12

Tack! Vi var så laddade på att äntligen få sätta igång!

11.01 | 19:01

Tycker verkligen synd om Er och självklart oss som inte får möjlighet att se Revyn. Vet att ni verkligen laddat inför dessa föreställningar. Jäkla covid!!!! Många kramar till Er

02.11 | 15:25

Jag har snöat in på luffarvantar nu. De går snabbt att sticka och om det är kallt så kan man ha handskar under.

Dela den här sidan