18. dec, 2017

Lokal anknytning

Vi försöker vara så lokala som det bara går. Det är inte alltid så lätt, men vi kämpar på! 

Vi brukar "hota" våra politiker att om de inte hittar på någonting smaskigt som vi kan skriva om så hittar vi på det åt dem! 

Numera så är det lätt att skapa miljö genom att exempelvis köra foton som scenbakgrund. Det krävs lite hög upplösning av bilderna så att de inte blir så korninga när man förstorar upp dem, men oj så smidigt!

Förr i tiden (tänk att jag börjar referera till förr i tiden) så målades kullisser på jättestora papprullar. Ett kraftigt papper som lades ut på golvet och så skissades motivet upp och målades. Några motiv målades direkt på upphängd kuliss. Sen skulle hela härligheten torka och så monterades det på en "ställning", vad den nu kan heta. Jag undrar hur många kulisser Annica Gustafsson har målat? Vet du det själv, Annica?

Scenarbetarna hade ett sjå att rulla upp och ner pappersrullarna så att det inte väsnades alltför mycket! Jag minns inte hur många rullar vi kunde använda per föreställning. Jag antar att de tog lite plats också. Lasse Hellgren, har du koll på hur många kulisser som fick plats samtidigt?

Vilket lyft med foton, filmer och projektorer!

När vi gjorde omtag med nya revygänget 2007 så rensade vi ordentligt i rekvisita på scen. Vi körde väldigt avskalat i några år. Det gör vi INTE i år!!! Det vimlar av allehanda grejer som ska användas i de olika numren.

Lasse och Björn, snickarar, lagar och fnular på lösningar som ska vara smidiga men också hålla för påfrestningar. De ska klara att bäras ut och in, upp och ner för trappor. Det är stor påfrestning på scendekoren. I år har vi ju t o m fått en ny öppning mellan scen och loger! Det blev ett lyft! Tyvärr glömmer jag bort att öppningen finns, så van blir man att röra sig på ett speciellt sätt. Inte vågar jag byta plats i logen heller. Allt ska vara på ett speciellt sätt! Det gäller att eliminera osäkerhet.

Nu är det mesta fixat! Jag har kompletteringsköpt några klädplagg idag och ytterligare en sändning från vår hovleverantör, Partykungen, har anlänt till postutlämningsstället.

Imorgon kväll har vi ett extra koreografirep! Det behövs, minst sagt!

Mycket glada blev vi när Mahmut på Fänforsens Restaurang försynt undrade om vi skulle uppskatta att han kom med en omgång Lasagne! Om vi skulle uppskatta? Vi är jättehungriga när vi repar och vanligtvis är det Carina Gärds och några runt henne som fixar vår mat, men den är kvällen hade vi gett henne ledigt! Många kommer direkt från jobb dessutom så nog kommer matleveransen väl till pass!

Sedan tar vi julledigt under några dagar för att den 27:e dra igång igen. Finputs, di kallar't!

 

Senaste kommentaren

19.07 | 15:48

Men hallå ! Där var vi i dag !!

11.01 | 19:12

Tack! Vi var så laddade på att äntligen få sätta igång!

11.01 | 19:01

Tycker verkligen synd om Er och självklart oss som inte får möjlighet att se Revyn. Vet att ni verkligen laddat inför dessa föreställningar. Jäkla covid!!!! Många kramar till Er

02.11 | 15:25

Jag har snöat in på luffarvantar nu. De går snabbt att sticka och om det är kallt så kan man ha handskar under.

Dela den här sidan