23. jan, 2018

Det var en gång 2017

Revyn hette Ja, för 17

Fast det är bara ett år sedan så känns det väldigt länge sedan! Kanske beror det på att vi nu är mitt uppe i 2018 års uppsättning.

Har förstått att de flesta minns numret "Kommunal svamling", ett nummer helt utan text, bara kackel. Vi kacklade så till den milda grad att en av kycklingarna kläckte ett ägg. Oj, så publiken skrattade! Jag minns att vi skrattade så mycket när vi skulle repetera så producent-Eva fick panik och trodde att allt skulle gå åt skogen. Men när det blev skarpt läge, då skärpte vi oss!

Jag skrev min första sketch på rim. Det blev en kombination av filmen Fäbodjäntan och strulet för en äkta fäbodstinta med olika tillstånd hos kommunen. Förväxlingar, så klart! Fäbodjäntan har en uppföljare i år. Ännu fräckare än ifjol. 

Att framföra en sketch på rim är både lätt och SVÅRT! Det fick jag bittert erfara vid årets genrep! Jag kom av mig å det grövsta och kunde absolut inte hitta tillbaka till manus. Om man inte kör på rim så kan man (oftast) svänga till det när man kommer av sig. Men när det ska vara på rim..... 

Vi gjorde ett nummer utklädda som skator också! Annica Gustafssons älsklingsfågel! Hon gjorde superläckra skatdräkter!

Det var mycket fåglar i förra årets revy. Vi har fåglar i år också. Flamingos!

Jag gjorde mitt allra första solosångnummer ifjol. Eva Ö bad mig vara personlig och det blev en hyllning till Björbo. Inte bara mina ögon rördes till tårar av den texten.

Therese Wall meddelade tidigt under repetitionerna inför 2017 att hon väntade barn igen. Lilla Emma skulle få ett syskon! Så roligt! Men jobbigt att vara gravid och spela revy! Vi tog med Isabel Lissjanis som back-up för Therese ifall hon inte skulle orka. Isabel hoppade in då och då och bakom scenen klagade hon över illamående och att hon var hungrig hela tiden. Vi skojade och sa att "Du är säkert gravid", men hon blånekade......... Idag har Emma en lillasyster och Isabel en son! Och revyn har två barnlediga aktörer!

Så kan det gå!

Senaste kommentaren

19.07 | 15:48

Men hallå ! Där var vi i dag !!

11.01 | 19:12

Tack! Vi var så laddade på att äntligen få sätta igång!

11.01 | 19:01

Tycker verkligen synd om Er och självklart oss som inte får möjlighet att se Revyn. Vet att ni verkligen laddat inför dessa föreställningar. Jäkla covid!!!! Många kramar till Er

02.11 | 15:25

Jag har snöat in på luffarvantar nu. De går snabbt att sticka och om det är kallt så kan man ha handskar under.

Dela den här sidan