14. mar, 2018

Efterlängtat

Jag vet inte riktigt hur jag ska hitta orden när jag ska beskriva känslan idag!

Lycka, tacksamhet, efterlängtat!

Ni som känner mig vet att jag tycker vintern är för lång och mörkret alltför betungande!

Men IDAG var det äntligen sol och takdropp!

Vi åkte till stugan och laddade energi! Efter att ha fått eld i vedspisen, som inte krånglar alls numera sedan jag fick tag på en tillräckligt lång viska att göra rent med, så värmde vi medhavd linssoppa och gick ut på bron för att äta i solljuset.

Jag tyckte att jag såg en mörk fläck i dungen halvvägs ner till sjön och när fläcken började tugga (!!!) så insåg jag att det låg en älg ca 40-50 meter från oss. Vid en första tanke så var jag rädd för att det var en björn, men det var alltså en älg. Efter att ögonen insåg vad de såg så såg vi att det stod en älg till där. Jag försökte mig på en live-sändning på FB, men det var motljus så det syntes inte så bra.

Till slut försökte vi ropa och skramla med kastrulllocket, men NEJ de flyttade sig inte.

Sedan fixade vi med annat i nån timme. H-E var så modig och gav sig upp på taket och skottade snö och jag kom på att om man tar bort allt gammalt tyg och skumgummi från bäddsoffan i sovstugan så går det att göra fräscha sängar av den.....

Sedan skulle vi dricka kaffe (bilden).... ena älgen låg kvar....... till slut pulsade H-E mot dem och han var nog bara ca 10 meter från den när jag ropade att det fick vara nog nu. Det började bli lite väl nära. Älgen reste sig då upp ..... och H-E vände av och tog stigen tillbaka till stugan. Då dyker den andra älgen upp igen. Sedan la de sig ner och tog nån tugga av kvistar runt omkring sig. De hade bestämt sig för att det är deras plats! Och så fick det bli!

Efter en makalöst skön stund på brokvisten med kaffe, fågelkvitter och takdropp så vände vi hemåt igen.

Jisses vad jag har längtat efter den är dagen!

Senaste kommentaren

19.07 | 15:48

Men hallå ! Där var vi i dag !!

11.01 | 19:12

Tack! Vi var så laddade på att äntligen få sätta igång!

11.01 | 19:01

Tycker verkligen synd om Er och självklart oss som inte får möjlighet att se Revyn. Vet att ni verkligen laddat inför dessa föreställningar. Jäkla covid!!!! Många kramar till Er

02.11 | 15:25

Jag har snöat in på luffarvantar nu. De går snabbt att sticka och om det är kallt så kan man ha handskar under.

Dela den här sidan