25. jun, 2018

Vackert, sorgset och vemodigt

“Det var en lång, ganska bred dal, som var rutad av en massa gula och gulgröna sädesfält och dessutom av slagna klövervallar, av blommande potatisland och av små, blåblommiga linåkrar, som översållades av en ofantlig mängd vita fjärilar.”

 

 

Kan varmt rekommendera ett besök på Ingmarsspelen, Rune Lindströms dramatisering av Selma Lagerlöfs bok Jerusalem i Dalarne (1901).

Spelet är otroligt vackert och samtidigt så oerhört sorgset. Vackra dräkter, vacker spelplats och en livs levande Drängorkester!

Premiär nu på fredag 29 juni. Läs mer på www.ingmarsspelen.se 

Som kuriosa kan jag ju nämna att jag och Hans-Erik var med som de första statisterna som gestaltade pigor och drängar. Mamma hade en av huvudrollerna oc min kusin likaså. Lite senare var även min dotter Mia och min son Fredrik statister. Vi kan nog varenda replik och vi ser spelet varje år och hittar förändringar och förbättringar som gjorts. 

När vi var statister var det förutom folkdansarna, även två professionella dansare som gjorde flera scener. Den ena, Maria Eggers, kämpar nu mot sjukdomen ALS. För några dagar sedan kunde man läsa om hennes kamp i en artikel i Expressen https://www.expressen.se/noje/skadespelerskan-kampar-mot-dodliga-sjukdomen/

Förra året köpte vi ett fritidshus vid sjön Nåsan, det visade sig att det var Maria som var en av säljarna.

Tillfälligheter, slump och öden. 

Senaste kommentaren

19.07 | 15:48

Men hallå ! Där var vi i dag !!

11.01 | 19:12

Tack! Vi var så laddade på att äntligen få sätta igång!

11.01 | 19:01

Tycker verkligen synd om Er och självklart oss som inte får möjlighet att se Revyn. Vet att ni verkligen laddat inför dessa föreställningar. Jäkla covid!!!! Många kramar till Er

02.11 | 15:25

Jag har snöat in på luffarvantar nu. De går snabbt att sticka och om det är kallt så kan man ha handskar under.

Dela den här sidan