20. dec, 2018

Paus

Känner ni igen den är bilden?

Paus-bild på TV för lääääänge sedan! På den tiden när det fortfarande inte var sändning dygnet runt och det fanns bara två kanaler! Jisses!

Nej, jag tänker inte ta paus, vare sig i revyn eller i mitt bloggande.

Däremot kom jag att tänka på att för 39 år sedan hade jag en paus i mitt revyande. Jag var nämligen gravid och beräknades föda i februari 1980. Det fanns inte på kartan att jag skulle kunna delta i revyn eftersom jag på den tiden tillhörde baletten.

Nu blev det inte feb -80. Det blev en prematur som tittade ut sju veckor för tidigt. Nämligen 20 december! På den tiden var sju veckors prematur väldigt tidigt och hon behandlas som ett skört liv. 11 första dagarna i kuvös och jag fick absolut inte hålla i henne. Kan ni tänka er känslan? Stoppa in händerna i kuvösen och bara få ta på henne! Jag låg kvar på BB över jul och det var en annorlunda jul vill jag lova.

Nåväl hon växte på sig riktigt bra och vi fick åka hem 25 januari, dagen innan min födelsedag. Jag vet många som ville hälsa på mig då - fast det var nog mest Mia de ville se!

Revybaletten jublade när jag fick före nyåret! Nu hinner du ju vara med och dansa! Så blev det naturligtvis inte. Året efter har jag för mig att det var uppehåll för hela revyn så jag drog igång igen när hon var ca två år.

Idag är hon mamma själv, till två underbara döttrar. Jag ska sjunga en sång om detta fenomen i kommande revy. En sång om att bli mormor och farmor. Mycket känslomässigt kommer det att bli. Att man frivilligt utsätter sig för dessa känslostormar......

Nu ska vi snart åka över älven för att fira födelsedagsbarnet. Tänk att de köpte min man Hans-Eriks föräldrahem i Hönsarvet.

Idag är jag mer än lovligt nostalgisk tror jag. Bäst jag slutar så jag inte snörvlar ner tangentbordet!

Senaste kommentaren

19.07 | 15:48

Men hallå ! Där var vi i dag !!

11.01 | 19:12

Tack! Vi var så laddade på att äntligen få sätta igång!

11.01 | 19:01

Tycker verkligen synd om Er och självklart oss som inte får möjlighet att se Revyn. Vet att ni verkligen laddat inför dessa föreställningar. Jäkla covid!!!! Många kramar till Er

02.11 | 15:25

Jag har snöat in på luffarvantar nu. De går snabbt att sticka och om det är kallt så kan man ha handskar under.

Dela den här sidan