31. dec, 2018

Årskrönika - komprimerad

Januari

Vi har ett genrep som är inget annat än en katastrof. Dagen efter kör vi en premiär som blir succé! Så nära det är mellan fiasko och lycka! Några veckor senare fyller jag jämna och blir storartat firad, tillsammans med Eva Ö som också fyller jämna år. Hela publiken bjuds på fika och bakelser, Sonja har bakat allt! Vi blir också hyllade med specialskriven musik och underhållning innan föreställning.

Februari

I mitten av februari kör vi de sista föreställningarna. Vemodigt, men också skönt att få lediga helger för första gången på ett halvår. Sen slår dammluckan igen och det blir TOMT! Lika varje år!

Mars

Nu drar förberedelser för Revy-SM igång. Det laddas filer och funderas på vilka nummer som ska skickas in. Det är mycket att ta hänsyn till. Jag bokar upp hotell och chansar på att åtminstone något nummer ska kvalificera sig.

April

Hurra! Vi gick vidare till semifinal med numret ”Förlossning på väg”. Maria, Anna och jag ska tävla i Halmstad!

Maj

Nu händer det inte så mycket i revysammanhang. Privat däremot så får vi för oss att ”Vi kanske skulle ta och kolla lägenhetsmarknaden i Borlänge ifall vi får för oss att flytta i höst”. Sagt och gjort, vi bokar in två visningar bara för att kolla läget. Måndag 14 maj tittar vi på två stycken. Nummer två känner vi direkt att här vill vi bo. Hur gör vi nu? Vi lägger ett ganska lågt bud och fattar ingenting när mäklaren hör av sig och berättar att vi är två budgivare och de andra har dragit sig ur. Säljarna accepterar vårt bud! På torsdag 17 maj är vi överens och fredag 18 maj skriver vi kontrakt! Vårt försök att få tillträdet förlagt till sep/okt går inte igenom utan det blir juni/juli istället. Nu får vi bråttom att sälja huset!

Juni

Vi röjer och rensar i huset och försöker däremellan koppla av i vårt fritidshus, som ju är den egentliga orsaken till att vi ville byta huset mot lägenhet. Huset säljs och ska vara klart för de nya ägarna 3 augusti.

Vi flyttar in i Forssa 28 juni.

Juli

Det är den varmaste sommaren i mannaminne när vi städar och städar och förbereder för köparna till vårt hus. Vi försöker boa in oss i Forssa, men det är VARMT och vi trivs bäst i Nåsen och behöver dessutom vara i huset och slutfixa.

Krille skickar förslag till ett sångnummer för revyn 2019 och jag svänger ihop en text. ”Sätt nu fart”. Passande rubrik i det läge vi befinner oss i.

Augusti

Nu släpper vi huset! Vi njuter av att ”bara vara” i Forssa och Nåsen.

Vi är ett gäng som åker ner till Halmstad för att tävla i Revy-SM. Vi är nöjda med vårt framträdande men vi går inte vidare till final. Vi är både besvikna och lite sura! Trodde inte jag var en sådan tävlingsmänniska, men så var det!

Revyns Therese gifter sig med sin Emil i Djura kyrka. Jag får den stora äran att sjunga en av deras sånger i kyrkan, tillsammans med StikoPer, Ulf Skagerstam och Kerstin Granath. Vilken ära!

I slutet av augusti åker vi till Italien för en sedan länge inplanerad semester med operabesök på Arenan i Verona! Det är hett som i h-etet, men sista kvällen när vi är på opera så svalkar det skönt och besöket blir en magisk upplevelse.

September

Nu börjar våra skrivmöten. Jens meddelar att han slutar i orkester och jag googlar ”pianist i Dalarna” och hittar Rikard Land, som senare får frågan och tackar ja till uppdraget! Jag, som inte tyckte att jag hade en enda bra revyidé, skriver fler texter än någonsin

Oktober

Vi börjar på med de egentliga repetitionerna. Monika Jansson drillar oss i personregi och vi tycker själva att vi gör stora framsteg i våra rollkaraktärer! Vi laddar energi med Björn Skifs konsert i Sandviken. Han har en superhäftig ljusshow och är en makalös entertainer!

November

Nu börjar jag trakassera postutlämningen på COOP i Forssa. 95% av alla kläder och rekvisita vi köper fixar jag via näthandel. Något annat är inte möjligt med alla olika konstiga kläder/kostymer vi behöver. Det kommer varor, de provas, en del skickas tillbaka och det byts storlekar. Jag och min dotter, Mia, laddar energi genom att se Mia Skäringer i Gävle. Hon är jättebra och jag häpnar över att hon dessutom är en fantastisk sångerska!

December

Nu repar vi mer och mer intensivt! Kläderna blir klara allteftersom, gradängen byggs upp,  koreografin sätts, orkestern kommer på plats i diket…………… osv, osv.

Vi avslutar året genom att fira årsskiftet med våra goda vänner och tidigare grannar i Fornby!

Med önskan om ett Gott Nytt 2019!

Kommentarer

31.12.2018 11:11

Hans-Erik

Händelse-rikt år även i komprimerad form!

Senaste kommentaren

19.07 | 15:48

Men hallå ! Där var vi i dag !!

11.01 | 19:12

Tack! Vi var så laddade på att äntligen få sätta igång!

11.01 | 19:01

Tycker verkligen synd om Er och självklart oss som inte får möjlighet att se Revyn. Vet att ni verkligen laddat inför dessa föreställningar. Jäkla covid!!!! Många kramar till Er

02.11 | 15:25

Jag har snöat in på luffarvantar nu. De går snabbt att sticka och om det är kallt så kan man ha handskar under.

Dela den här sidan