25. jun, 2019

Bokföra

Från det ena "skitgörat" (att bygga dass) till ett annat "skitgöra" - att bokföra!

Nej, jag har inte en fysisk kassabok utan ett modernt digitalt bokföringsprogram. Det är dessutom knutet i "molnet" tillsammans med den byrå som deklarerar åt oss, Xbase i Leksand.

Trots den moderniteten så är det väl inte det allra roligaste göromålet, men det som ska göras det ska göras.

När vi ska göra något tråkigt så brukar vi säga "Det som är gjort - är gjort!". Ibland gör man inte saker för det är kul utan för att lägga saker bakom sig. Ja, det är många saker man skulle vilja lägga bakom sig! Men nog om det!

Den här veckan ska vi försöka få till en lite hemlig spaning. Vi skulle behöva ytterligare en kille i revygänget och vi letar efter någon med både sång OCH sketchvana. Nu vet vi att det finns några som repeterar...... och kanske....... kan man slinka förbi.....  Det viktiga är ju inte bara deras färdigeter PÅ scenen utan även att de skulle kunna funka i vårt gäng.

Några dagar i sta'n innefattar både det ena och det andra. Det är som två skilda världar att vara här jämfört med livet i stugan. Kombinationen är helt oslagbar. När vi är i stan är det t o m en aha-upplevelse att det kan komma rinnande varmt vatten ur en kran! Vidare har vi alltid en lång inköpslista som ska klaras av. Jag har fått lära mig både det ena och det andra under vårt byggprojekt "dass med plats för hygien". Dyckert vet jag numera vad det är och jag börjar veta skillnad på reglar, bjälkar och kottlingar. Jag har använt skruvdragare och jag har målat med tjärvatten! En restprodukt vid tjärtillverkning, som en av våra stuggrannar sysslar med.

Framöver gäller jobb vid Ingmarsspelet samt några konserter. 

Vid sidan av allt detta säljer jag "myggcreme" som aldrig förr! 

 

 

Senaste kommentaren

19.07 | 15:48

Men hallå ! Där var vi i dag !!

11.01 | 19:12

Tack! Vi var så laddade på att äntligen få sätta igång!

11.01 | 19:01

Tycker verkligen synd om Er och självklart oss som inte får möjlighet att se Revyn. Vet att ni verkligen laddat inför dessa föreställningar. Jäkla covid!!!! Många kramar till Er

02.11 | 15:25

Jag har snöat in på luffarvantar nu. De går snabbt att sticka och om det är kallt så kan man ha handskar under.

Dela den här sidan