19. dec, 2019

Pärmservice

Idag har jag gjort en pärm med alla texter till Anton, som ska sköta ljudet. Det tog sin lilla tid då jag dessutom upptäckte att en sångtext försvunnit. Nåväl, den fanns utskriven på papper så det blev till att skriva in den igen. Vi vill att allt ska vara OK i vår gemensamma Dropbox.

Vidare så har klänningen kommit som vi ska ha på det nya numret som jag skrev i förra veckan. Den var snygg och satt bra. Hoppas Anna gillar den också!

I köket, medan jag väntade på att enbärsdrickan skulle koka klart, tränade jag koreografi. Det gäller att nyttja tiden väl! 

Enbärsdricka förresten är en delikatess, som jag tror är en lokal företeelse. Egentligen borde det heta enrisdricka för man fyller en kittel med enris (det kan/får vara bär på men det är inte nödvändigt), som kokas i en timme och får svalna till ca 37 grader. Tillsätt socker och liiiiite jäst och låt stå ett dygn. Mmmmmm det är så gott så jag dånar. Men är man inte uppväxt med det så brukar man tycka att det är en mysko smak.

Ett annat måste på mitt julbord är Ris a la Malta. I vår familj äter vi den med katrinplommonsås! Koka en påse katrinplommon mjuka. Mixa och tillsätt vatten till "lagom" rinnighet. Smaksätt med lite vaniljsocker. Klart! Detta är mitt andra MÅSTE på julbordet. 

Jaha, nu blev det ett sån't här rörigt inlägg igen!

Senaste kommentaren

19.07 | 15:48

Men hallå ! Där var vi i dag !!

11.01 | 19:12

Tack! Vi var så laddade på att äntligen få sätta igång!

11.01 | 19:01

Tycker verkligen synd om Er och självklart oss som inte får möjlighet att se Revyn. Vet att ni verkligen laddat inför dessa föreställningar. Jäkla covid!!!! Många kramar till Er

02.11 | 15:25

Jag har snöat in på luffarvantar nu. De går snabbt att sticka och om det är kallt så kan man ha handskar under.

Dela den här sidan