10. mar, 2020

Urkass i världsklass

Det händer inte så mycket på revyfronten just nu så det blir lite minnesbilder igen.

Det är ett fullständigt urkass foto som jag publicerade på ett världsklass minne.

Den 10 mars 2013 var vi på Göta Lejon och såg Ola Salo i Jesus Christ Superstar. Innan showen såg vi Jens Eriksson tävla på längdskidor i Lahtis. Han gick in som tolva!

Den 10 mars 2010 jobbade jag på Flyktingmottagningen i Leksands kommun. Just den är dagen tog vi emot en grupp om 11 personer. Intressant och givande jobb men ibland väldigt utpumpande. Det var många människoöden som vi fick ta hand om. Vi tog emot ganska få så vi hade verkligen tid och möjlighet att ta hand om dem på bästa sätt. Jag har så många minnen från den tiden. T ex fick jag åka med en man till BB för att hämta hem frun och en tvådagars nyfödd bebis, Sara. Man får starka känslor en sådan gång. Jag lärde mig ett speciellt sätt att prata på en enkel svenska så att de skulle förstå och fick flera gånger kvitto på att det var uppskattat. De gick förstås på SFI, men vi lärde dem svenska seder och bruk, hjälpte dem igång i sina lägenheter och tog förstås med dem på ishockey, ett "måste" i Leksand. De berättade om sina hemländer och bjöd ibland hem oss på arabisk mat. Spännande!

På tal om hockey så har jag ett annat minne från 10 mars 2014. Vi hade rekordtidig premiär i vår pub "The Dead Hen" där vi visade storbild från Play In hockey. När jag googlar så hittar jag att Leksand gjorde en mycket bra säsong och blev sjua, men det tog slut i Play In mot HV71 som vann med 2-1 i matcher.

10 mars 2016 var det dags för Leksand igen. Efter en katastrofstart på säsongen så var Leksand tvungna att vinna med 4 mål mot Mora för att få gå till Play Off. De vann med 6-0!!! Vet inte om just den matchen var den 10 mars men jag kommenterar i alla fall "Fantastiskt Leksand!!!" just den dagen.

Kanske är det omen inför matchen ikväll när de ska möta Örebro. Låt oss hoppas!

Senaste kommentaren

19.07 | 15:48

Men hallå ! Där var vi i dag !!

11.01 | 19:12

Tack! Vi var så laddade på att äntligen få sätta igång!

11.01 | 19:01

Tycker verkligen synd om Er och självklart oss som inte får möjlighet att se Revyn. Vet att ni verkligen laddat inför dessa föreställningar. Jäkla covid!!!! Många kramar till Er

02.11 | 15:25

Jag har snöat in på luffarvantar nu. De går snabbt att sticka och om det är kallt så kan man ha handskar under.

Dela den här sidan