24. jul, 2020

Syns man finns man

I dagens Dalarnas Tidningar, i en artikel av Maria Jansson, uttalar sig Stefan Ubbesen  "Wow! Att vara med i Björborevy, det var stort!"

Ja, syns man så finns man!

Däremot har han lite fel angående dialekten på scenen! Han antog att aktören som spelade honom pratade björbomål. Fel! Aktören var Hans-Erik, borlängebördig. Jag har bett honom att undvika att prata björbomål. Det kan man nämligen aldrig ta till sig trovärdigt. Hans -Erik gjorde nog sitt bästa för att prata stockholmska!

Förresten ska Ubbesen ha en eloge för att han säger att stockholmska ÄR en dialekt! Det brukar de nämligen aldrig tycka själva!!! Vet att jag generaliserar men det är min erfarenhet! Dialekt det pratar "dom" i Dalarna och Norrland!

Tänk att jag t o m ändrat mitt namn när jag pratar "fint", ja vi sa så när jag lekte med dockor som barn! Jag har presenterat mig som Eva Ärkers. Jag heter ju egentligen Äva Erkers!

Dumt, ja det är jättedumt sjöng vi i en revysång för nåt år sedan!

Tänk, nu har Ubbesen varit med i min blogg! T o m som huvudperson!!! Undrar om han tyclear att det är stort också?

Kram på er!

Senaste kommentaren

19.07 | 15:48

Men hallå ! Där var vi i dag !!

11.01 | 19:12

Tack! Vi var så laddade på att äntligen få sätta igång!

11.01 | 19:01

Tycker verkligen synd om Er och självklart oss som inte får möjlighet att se Revyn. Vet att ni verkligen laddat inför dessa föreställningar. Jäkla covid!!!! Många kramar till Er

02.11 | 15:25

Jag har snöat in på luffarvantar nu. De går snabbt att sticka och om det är kallt så kan man ha handskar under.

Dela den här sidan