27. sep, 2020

Allting har en ände.....

...... utom mina kommande vantar som har två.

Efter att ha stickat raggsockar i parti och minut, beställda bebiskläder samt poncho's så kom jag på något jag inte gjort på länge.

Tvåändsstickade vantar. Det är lite konstig vinkel på bilden. De är lika breda hela vägen. Bara första vanten är klar, så när som på tummen, men oj vad roligt detta är. Tur att jag laddade upp med mycket garn för någon månad sedan.

Tvåändsstickning lärde jag mig av Dagny. Dagny är en dam från Björbo som är en hejare på allt som har med handarbete och hantverk att göra. Jag gillar att tekniken bevaras och är så tacksam för att hon lärde mig.

Förresten kom jag på att hon är lite lik sin namne Dagny, bloggerskan. Hon 100(+)-åringen ni vet. Inte till utseendet kanske, men inställningen till livet. 

Jag älskar Dagny's berättelse om när hon drog till USA "på gammeldaga" för att delta i en utställning med sina egentillverkade dockor. Hon tog ett barnbarn med sig "för säkerhets skull". 

Hur mycket jag än handarbetar kommer jag aldrig att uppnåg Dagnys kreativitet. 

Senaste kommentaren

19.07 | 15:48

Men hallå ! Där var vi i dag !!

11.01 | 19:12

Tack! Vi var så laddade på att äntligen få sätta igång!

11.01 | 19:01

Tycker verkligen synd om Er och självklart oss som inte får möjlighet att se Revyn. Vet att ni verkligen laddat inför dessa föreställningar. Jäkla covid!!!! Många kramar till Er

02.11 | 15:25

Jag har snöat in på luffarvantar nu. De går snabbt att sticka och om det är kallt så kan man ha handskar under.

Dela den här sidan