27. dec, 2020

Tillsammans med Kungaparet

Året är 1977 eller 1978. Jag minns inte exakt vilket, men jag bodde i Stockholm mellan 1 februari 1977 till hösten 1978 och det var då detta hände.

Jag hade fått jobb på Statens Trafiksäkerhetsverk och där jobbade samtidigt ett gäng masar och kullor. Vi umgicks en hel del på fritiden och just den här kvällen hade vi bokat middag med show på Hamburger Börs. Där skulle nämligen Björn Skifs uppträda och det ville vi ju så klart inte missa.

Vi slog på stort och bokade bord uppe på balkongen med bästa utsikt över scenen. Vi var sex eller åtta stycken.

När vi anlände till Börsen så skruvade kyparen på sig och stammade något om "Ert bord är tyvärr dubbelbokat, kan ni tänka er att hoppa över maten och sitta på stolar på dansgolvet för att se showen?"

Så f-n heller!

Vi använde allas våra dialekter för att förklara att vi åkt ända från Dalarna för detta och vi skulle minsann ha middag nu när vi åkt så långt! Det var ju inte sant, vi bodde ju i Sundbyberg på den tiden, men nöden har ingen lag.

OK! De skulle se vad de kunde göra. Kunde vi tänka oss att bli bjudna på en drink uppe i baren i anslutning till balkongen medan de fixade fram ett bord? En gratis drink säger kullor och masar inte nej till så vi blev ledsagade upp till baren och fick var sin drink.

Medan vi står där och dricker så ser vi ett bekant ansikte vid et bord för åtta. Längst fram på balkongen mot scenen. Ser hon inte ut som Drottningen? Vi funderar en stund, men ser vi att hennes bordskavaljer ÄR Kungen!

Det är Kungaparet som fått/snott det bord som vi hade bokat! Det var det som var dubbelbokningen. Jag förstår att Kungaparets bokning gick före vår.

Nåväl, vi fick ett extra dukat bord i ett hörn nere på parkett. Längst bak och där svängdörrarna gick ut till köket. Det var ett himla rännande med tallrikar ut och in minns jag. Skifs var så klart helt outstanding - vad annars!

När showen var över började dansen och då bestämde sig Janne, en i vårt gäng, att NU eller aldrig, nu skulle han bjuda upp Drottningen. Sagt och gjort! Han knallade upp på balkongen igen och frågade artigt Kungen om det gick för sig att han bjöd upp Drottningen till en dans. Kungen lär ska ha svarat undvikande att "Hon äter just nu.......".

Det blev ingen dans men Janne var nöjd ändå!

Senare på kvällen skulle vi ta en taxi hem, men det var svårt att få tag på en. Det uppmärksammade en chaufför i en limousin som stod på gatan utanför entrén. Vi kom i samspråk med honom och berättade om dubbelbokningen och hur snopna vi blivit.

Chauffören frågade vart vi skulle och bad oss sedan vänta en stund. Så gick han iväg och pratade med någon och när han kom tillbaka så säger han att "Jag är här för att köra Kungaparet, men de ska inte hem ännu. Jag hinner köra er till Sundbyberg".

Till julklapp fick jag Björn Skifs nya bok "Mitt liv som scengångare". Där berättar han om en kväll på Hamburger Börs, där han efter sin show blev bjuden till Kungaparets bord för att de ville tacka. Han var vrålhungrig och kanske också lite nervös för han började äta ost och frukt från en tallrik. Tallriken visade sig vara Drottningens!

Så kan det gå när masar och kullor intar Hamburger Börs!

Senaste kommentaren

19.07 | 15:48

Men hallå ! Där var vi i dag !!

11.01 | 19:12

Tack! Vi var så laddade på att äntligen få sätta igång!

11.01 | 19:01

Tycker verkligen synd om Er och självklart oss som inte får möjlighet att se Revyn. Vet att ni verkligen laddat inför dessa föreställningar. Jäkla covid!!!! Många kramar till Er

02.11 | 15:25

Jag har snöat in på luffarvantar nu. De går snabbt att sticka och om det är kallt så kan man ha handskar under.

Dela den här sidan