21. feb, 2022

Andra bullar

Det är inte varje dag jag tar till med ett bullbak! Dagens väder med snö som vräkte ner och vindar som piskade runt husknuten var en bra orsak till att sätta igång ugnen i alla fall.

Vanligtvis så gör jag som jag alltid gjort, smälter smör osv.....

Numera har jag gjort två ändringar som blivit riktigt bra. Dels använder jag veganskt margarin till degen, dels smälter jag det inte utan tillsätter det rumsvarmt. Det blir en väldigt bra, god och lättarbetad deg!

Bullarna till höger på bilden har dessutom veganskt margarin som fyllning, tillsammans med brunt farinsocker, kanel och kardemumma. Eftersom de inte kan penslas med ägg blir de lite bleka och inget pärlsocker fastnar så de är ska få en dusch med florsocker inför servering. 

Skickade en bild till sonen, vegan sedan många år, och frågade om han ville smaka! Det lät inte omöjligt!

Bullarna till vänster har fyllning av smör, socker, kanel och kardemumma. Det skulle bli 80 enligt receptet. Det blev 60. Då förstår ni storleken......

Innan jag hann börja grädda så började det lulkta nygräddade bullar i trappuppgången. Efter en stund kom den gulliga granntanten upp med....... TADA! En påse nygräddade bullar!!!

Så nu är förrådet påfyllt! Inte en dag för tidigt!

Senaste kommentaren

19.07 | 15:48

Men hallå ! Där var vi i dag !!

11.01 | 19:12

Tack! Vi var så laddade på att äntligen få sätta igång!

11.01 | 19:01

Tycker verkligen synd om Er och självklart oss som inte får möjlighet att se Revyn. Vet att ni verkligen laddat inför dessa föreställningar. Jäkla covid!!!! Många kramar till Er

02.11 | 15:25

Jag har snöat in på luffarvantar nu. De går snabbt att sticka och om det är kallt så kan man ha handskar under.

Dela den här sidan