5. apr, 2022

Ännu mer blommor

I förra inlägget var det pelargoner.

Jag fortsätter på blomstertemat och lägger ut en bild på delar av Nåsdräkten. Jag har precis fållat förklädet så att det blev rätt längd till den omsydda dräktdelen. Yngsta barnbarnet har, till min stora glädje, lovat att följa med på Kulltåget till Stockholm. Iklädd dräkt då förstås!!!

Jag är ju så klart partisk, men nog är Nåsdräkten och Flodadräkten (som jag själv har) de vackraste!

Jag funderar på hur många som suttit och ändrat och sytt om allteftersom bäraren har växt. Hur de redan från början sytt med breda fållar för att kunna lägga ner - och ut - delarna. Till slut syddes det in kilar och förlängningsdelar. Nu har jag suttit och tagit bort dessa extra delar för att förminska en dräkt.

Igår hade vi provning. Inte vet jag hur det gick till men den minskning jag hade gissat mig till visade sig passa perfekt. Det var bara att sy ihop. 

Jag tror att hon kände sig väldigt fin för hon bestämde sig direkt för att dräkten ska bäras, inte bara på Kulltåget utan även på ett kommande dop och på skolavslutningen.

Om hon godkänner så kommer jag så klart att fota och visa hur det blev. 

To be continued!

Senaste kommentaren

19.07 | 15:48

Men hallå ! Där var vi i dag !!

11.01 | 19:12

Tack! Vi var så laddade på att äntligen få sätta igång!

11.01 | 19:01

Tycker verkligen synd om Er och självklart oss som inte får möjlighet att se Revyn. Vet att ni verkligen laddat inför dessa föreställningar. Jäkla covid!!!! Många kramar till Er

02.11 | 15:25

Jag har snöat in på luffarvantar nu. De går snabbt att sticka och om det är kallt så kan man ha handskar under.

Dela den här sidan